Ciorbă de perişoare cu borş şi bulion

ciorba de perisoare cu bors si bulion jpeg

Un fel de mâncare plin de vitamine, ciorba de perişoare cu borş şi bulion este uşoară şi gustoasă.

Ciorbă de perişoare cu borş şi bulion - Ingrediente (6 porţii)

Pentru perişoare 500 g carne tocată vită cu porc 1 ceapă, tăiată fin 100 g de orez, spălat 1/2 praz sare piper 2 ouă

1 morcov

1 ceapă

1 ţelină

1 ardei

1 albitură

1 ardei gras

1 l borş

bulion

1 legătură pătrunjel

Ciorbă de perişoare cu borş şi bulion - Mod de preparare

Speli legumele, le cureţi, le toci şi le pui la fiert. Separat, fierbi borşul şi îl laşi deoparte. Între timp te ocupi de perişoare. Amesteci carnea cu ceapa, orezul, prazul, sarea şi piperul.

Adaugi cele 2 ouă şi amesteci bine compoziţia. Formezi perişoarele, cât vrei de mari, şi le laşi pe un platou. Încerci legumele şi, dacă sunt fierte, torni bulionul, borşul, strecurat, şi mai laşi la fiert.

După ce s-au combinat aromele, adaugi pe rând perişoarele şi laşi la fiert. Sunt gata în momentul în care s-au ridicat la suprafaţă. Opreşti focul şi presari pătrunjel, proaspăt tocat.