Ciorbiţă de legume

ciorbita shutterstock 23555794 jpeg

Cu această reţetă îţi vom demonstra că mâncarea poate fi delicioasă chiar dacă nu are carne. Încearcă măcar o zi sau două pe săptămână să renunţi la carne, pentru un stil de viaţă sănătos.

Ingrediente

25 g unt 2 căţei de usturoi 2 cepe mici 4 roşii mari 2 cartofi 2 morcovi 2 linguri boabe de porumb dulce (conservat) 2 linguri stafide 1 lingură busuioc uscat sau proaspăt pătrunjel verde 100 g smântână sare piper

Mod de preparare

Se încinge untul într-o oală, se adaugă usturoiul şi ceapa, tocate mărunt, şi se călesc la foc mic, amestecând permanent. Se adaugă cartofii şi morcovii tăiaţi cubuleţe, boabele de porumb din conservă şi se călesc împreună, adăugând puţină apă caldă.

Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţe şi tăiate cuburi, busuiocul, sare şi piper, după gust, şi o cană de apă caldă. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 15 minute.

Când toate legumele sunt aproape fierte, se adaugă stafidele, se completează cu apă, se corectează gustul de sare şi se lasă să dea în clocot de 3-4 ori, apoi se ia de pe foc.

Se drege cu smântână, se adaugă pătrunjel verde şi se serveşte caldă.

sursa foto: Shutterstock