Cremă de mango cu spumă de fructe

crema mango cu spuma de fructe jpeg

Aromatul fruct de mango poate fi mâncat ca atare, dar poate fi preparat în fel şi fel de deserturi. Unul dintre ele este această cremă de mango cu spumă de fructe, pentru care poţi folosi orice fel de fructe de pădure îţi sunt pe plac.

Cremă de mango cu spumă de fructe - Ingrediente

Pentru crema de mango 3 mango 200 ml frişcă lichidă esenţă de rom 4 linguri zahăr sucul şi coaja rasă de la o lămâie

200 g fragi

200 g zahăr

2 albuşuri bătute spumă

200 g afine

200 g zahăr

2 albuşuri bătute spumă tare

mure

zmeură

Cremă de mango cu spumă de fructe - Mod de preparare

Pui paharele la rece. Pentru crema de mango, cureţi fructele, tai pulpa mărunt şi o mixezi cu blenderul până când obţii un piure fin. Adaugi zahărul, esenţa de rom şi jumătate din zeama de lămâie. Amesteci şi laşi deoparte.

Separat, baţi frişca (pe care o ţii la rece) până obţii o spumă tare şi o încorporezi uşor în piureul de mango, cu o spatulă, de sus în jos. Adaugi restul de zeamă şi coaja de lămâie. Amesteci şi dai la congelator.

Pentru spuma de fragi, mixezi fructele cu blenderul până când obţii o spumă fină. Adaugi zahărul şi continui să mixezi. Încorporezi albuşurile, cu ajutorul unei spatule, şi dai spuma la rece.

Spuma de afine o prepari la fel ca pe aceea de fragi. Scoţi paharele de la frigider şi pui 1-2 linguri de spumă de fragi, o cantitate mai mare de cremă de mango, apoi spumă de afine. Decorezi fiecare pahar cu fructe proaspete şi e gata de servit.

Cremă de iaurt cu sos de roşii

Cremă de iaurt cu sos de roşii

Cremă de brânză cu fructe de pădure

Cremă de brânză cu fructe de pădure

Cremă de mure. Reţeta lui Jamie Oliver

Cremă de mure. Reţeta lui Jamie Oliver