Exoticul fruct este delicios în prăjituri. Un desert uşor de preparat, dar absolut delicios este un chec cu suc de ananas. Nu te speria dacă checul va crăpa puţin la suprafaţă în timpul coacerii, deoarece este perfect normal. Iar rezultatul final va fi delicios.

Chec cu suc de ananas - Ingrediente

Pentru blat

450 g făină

300 g zahăr

1 praf de sare

2 linguriţe praf de copt

5 gălbenuşuri

100 ml ulei

150 ml suc sau compot de ananas

1 lingură coajă de lămâie

8 albuşuri

Pentru glazură

400 g zahăr

2 linguri unt

3 linguri suc de ananas

Chec cu suc de ananas - Mod de preparare

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Combini făina cu zahărul, praful de copt şi sarea. Mixezi gălbenuşurile cu sucul de ananas, uleiul şi şi coaja de lămâie. Încorporezi ingredientele uscate şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în compoziţie cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitori. Laşi checul la răcit.

Amesteci toate ingredientele pentru glazură până când obţii o pastă, pe care o torni peste prăjitură.

Sursa: http://www.womanscribbles.net

Cel mai gustos chec cu dovleac şi glazură din cremă de brânză

Chec cu pere

Chec cu nucă de cocos

Cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară

Chec cu rahat, stafide şi nuci

 

 

 

 

 

Loading...