Dorada la cuptor, în sare

1 dorada la cuptor in sare jpg jpeg

Nu există masă de Revelion fără peşte, căci aşă cere tradiţia. Pe lângă friptura de porc şi platourile pline cu bucate tradiţionale, carnea de peşte e tot mai populară în noaptea dintre ani. Îţi recomandăm o reţetă rapidă şi delicioasă de dorada la cuptor, în sare. Peştele îşi va trage sarea de care are nevoie, astfel că gustul va fi unul savuros.

Ingrediente pentru Dorada la cuptor, în sare

  • 4 bucăţi Dorada
  • 2 kg sare grunjoasă
  • 1 lămâie
  • Cimbru
  • 1 caţel de usturoi
  • piper

Mod de preparare Dorada la cuptor, în sare

Foloseşte o tavă mare, pe care să încapă peştele întreg. Pune o hârtie de copt şi adaugă sare grinjoasă din belşug care va folosi drept pat de sare, de aproximativ 2 cm pentru dorada. Feliază lămâia şi căţelul de usturoi şi adaugă-le în interiorul peştelui. Adaugă şi cimbrul şi pune peştele în tavă. Acoperă tptul cu alt strat de sare şi bagă la cuptor timp de 45 de minute.

Când peştele este gata, curăţă sarea de pe el şi serveşte-l cald, cu lămâie, mujdei sau garnitura preferată. 

Poftă bună!