Frigărui de pui în stil asiatic

frigarui pui jpeg

Toată lumea ştie să facă frigărui, dar nu mulţi se pricep să le dea şi o notă personală. Noi îţi propunem varianta asiatică a banalelor frigărui de pui.

Ingrediente

1 kg piept de pui dezosat, fără pieliţe, tăiat în bucăţi 1 ceapă roşie, tăiată în bucăţi 2 dovlecei, tăiat în felii ulei pentru stropit legumele sare fulgi de ardei roşu iute, zdrobiţi 2-3 căni ananas tăiat în bucăţi Pentru marinată

3 linguri ulei

2 linguri sos de soia

1 lingură ulei de susan

o linguriţă şi jumătate de ghimbir proaspăt răzuit

3 căţei de usturoi, pisaţi

o linguriţă şi jumătate zahăr

jumătate linguriţă fulgi ardei iute, zdrobiţi

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele pentru marinată într-un vas mare în care vei pune bucăţile de pui. Acoperă vasul cu folie de plastic alimentar şi bagă-l la frigider pentru cel puţin o oră. mai poţi agita din când în când pentru a fis sigur că pui se marinează perfect pe toate părţile.

Când scoţi puiul din frigider şi te hotărăşti să faci frigăruile, stropeşte legumele cu ulei şi presară pe deasupra lor şi sare şi fulgi de ardei iute. Pune bucăţile de carne, de ananas şi legumele, în alternanţă, pe beţele de frigărui. Dacă sunt de lemn, nu uita să le înmoi în apă, înainte cu 30 de minute de a le pune pe foc.

Încinge grătarul, aşază frigăruile având grijă să se rumenească pe toate părţile, iar puiul şi legumele sunt pătrunse. Asta ar însemna cam un sfert de oră. Însoţeşti frigăruile cu orez brun sau ca atare. Dacă ai prin casă sos de chili, nu ezita să-l foloseşti şi de data asta pentru frigărui!

sursa: applesandsparkle.com