Friptură de porc în sos cremos de ciuperci

friptura de porc jpeg

Dacă ai încă frigiderul plin după sărbători şi vrei să pregăteşti o friptură apetisantă, încearcă o reţetă gustoasă în sos cremos de ciuperci.

Ingrediente

Pentru friptură

200 g carne de porc, tăiată bucăţi subţiri 2 linguri ulei 4 linguri unt 5-6 căţei de usturoi, zdrobiţi sare piper crenguţe de cimbru, după gust

Pentru sos

2 căţei de usturoi, zdrobiţi

1-2 linguriţe oţet sau sos Worcestershire

100 g ciuperci, feliate

150 g smântână sau iaurt

sare

piper

Mod de preparare – Friptură de porc în sos cremos de ciuperci

Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. O rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, pe ambele părţi. Adaugi untul, îl laşi să se topească, apoi amesteci cu usturoiul şi cimbrul. Acoperi friptura cu unt şi o mai ţii pe foc până când se pătrunde bine. Scoţi pe o farfurie.

Căleşti usturoiul 1 minut în untul rămas. Adaugi oţetul şi ciupercile şi le amesteci 2-3 minute. Combini cu smântâna. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Serveşti friptura cu sos.

Sursa https://cafedelites.com

https://cafedelites.com