Gogoşele cu scorţişoară şi zahăr

1 gogosele cu scortisoara si zahar png png

Sunt pufoase, micuţe, dulci şi coapte în cuptor, spre deosebire de clasicele gogoşi prăjite în baie de ulei. Aceste gogoşele au zahăr şi scorţişoară pe deasupra şi sunt desertul ideal atunci când vrei ceva rapid şi fără efort.

Ingrediente pentru gogoşele cu scorţişoară şi zahăr:

140 de grame de făinp 3/4 linguriţă de praf de copt 1/8 linguriţă bicarbonat de sodiu 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 1/4 linguriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă sare 65 grame zahăr tos 1 ou mare 140 de grame lapte bătut 40 g unt topit Pentru glazură: 2-3 linguri de unt topit 50 g zahăr 2 linguriţe scorţişoară

Mod de preparare gogoşele cu scorţişoară şi zahăr:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Ia o tavă de brioşe mici şi unge-o cu unt şi făină.

Într-un bol mare, cerne făina, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara, nucşoara şi sarea. Adaugă zahărul şi lasă deoparte.

Într-un mic bol, bate oul cu laptele bătut şi esenţa de vanilie. Pune untul topit şi omogenizează totul.  Pune ingredientele ude în cele uscate amestecând uşor până totul se combină.

Împarte aluatul în formele de mini brioşe umplându-le trei sferturi. Coace-le pentru 10 minute şi lasă-le să se răcească în tavă 5 minute, apoi pune-le pe un grătar până s-au răcit complet.

Între timp, amestecă zahărul şi scorţişoara. Topeşte untul şi ia fiecare gogoşică şi dă-o prin unt topit apoi prin amestecul de zahăr şi scorţişoară. Serveşte-le alături de o cupă de îngheţată sau simple.