Mâncare din carne de porc cu cartofi
Pentru a găti cea mai bună mâncare din carne de porc cu cartofi, poţi pune şi o mână de boabe de mazăre, pentru un gust dulceag. Evident, poţi face mâncarea cu ce fel de carne vrei, dar propunerea noastră este aceasta, cu carne de porc.
Mâncare din carne de porc cu cartofi - Ingrediente
500 g carne de porc 4 cartofi mari 100 g boabe de mazăre verde 1 ceapă mare 2 căţei de usturoi 150 ml supă limpede de legume 2 linguri ulei cimbru rozmarin pătrunjel verde sare piper
Mâncare din carne de porc cu cartofi - Cum se prepară
Se taie carnea cuburi şi se rumenesc uşor, pe toate părţile, în ulei bine încins. Se scot bucăţile de carne deoparte, iar în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit.Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi cuburi, boabele de mazăre, se pune din nou carnea rumenită, se toarnă supa de legume, ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 25-30 de minute.Se corectează gustul de sare şi piper, dacă este cazul, şi se pune vasul la cuptor pentru circa 20 de minute până scade bine zeama. Mâncare din carne de porc cu cartofi se serveşte caldă.