Mic-dejun de vis: tartă în straturi cu ouă şi brânzeturi

tartă în straturi jpeg

Pentru un mic-dejun care să îţi dea energie pentru toată ziua îţi propunem o tartă în straturi cu ouă, 3 tipuri de brânzeturi şi mirodenii care să îi dea un gust fantastic.

Ingrediente

320 g lapte

4 ouă mari

1 linguriţă de muştar Dijon

¼ linguriţă nucşoară

sare

piper

20 g unt

3 căţei de usturoi pisaţi

100 g ceapă verde tocată mărunt

340 g spanac congelat

200 g pâine tăiată cubuleţe

75 g caşcaval mărunţit

75 g brânză Gruyere (sau altă brânză maturată)

25 g caşcaval parmezan răzuit

Mod de preparare

Într-un vas mare amesteci cu un tel laptele, ouăle, muştarul şi nucşoara. Asezonezi cu sare şi piper după gust.

Topeşti untul într-o tigaie mare şi apoi adaugi usturoiul, ceapa verde şi spanacul. Laşi 5 minute, apoi pui pâinea şi le amesteci bine. Deasupra torni amestecul de lapte, jumătatea din cantitatea de caşcaval, jumătate din cantitatea de brânză Gruyere şi din cea de parmezan.

Acopri şi dai la rece pentru cel puţin 8 ore. Apoi, preîncălzeşti cuptorul la 170°C şi pui tava pentru 30 de minute.  O scoţi şi presari restul de brânzeturi, apoi o mai dai la cuptor pentru alte 25 de minute. Serveşti imediat.