Negresă cu fasole din conservă

Te-ai gândit vreodată că legumele pot fi ingredientul-vedetă al unui desert de excepţie? Iată o negresă preparată cu fasole roşie din conservă.

Studiile recente arată că fasolea roşie este foarte bună pentru menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, indicele scăzut pe care-l are fasolea roşie previne riscul de diabet. De aceea se spune despre acest ingredient că mănâncă zahărul din organism și că este dușmanul colesterolului. 

Fasolea roşie conţine o substanţă numită inhibator de alfa-amilază, care ajută la reglarea depozitelor de grăsime din organism. În plus, boabele sunt bogate în fibre, atât de necesare în dietă, atunci când vrei să slăbeşti. 

Totuși, boabele roşii în stare crudă conţin toxine, de aceea este recomandat să le laşi la înmuiat cel puţin cinci ore sau peste noapte, să schimbi apa şi să le fierbi cel puţin 30 de minute pentru a elimina toxinele.

Iată de ce este bine să mănânci fasole roşie măcar o dată sau de două ori pe săptămână, fie și într-un desert.

negresă fasole rosie shutterstock 436643380 jpg

Negresă cu fasole roșie FOTO Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g fasole roşie din conservă
  • 20 g cacao
  • 30 g fulgi de ovăz
  • 1 praf de sare 
  • 100 g făină
  • 200 g zahăr 
  • 80 ml ulei 
  • 100 g fulgi de ciocolată 
  • esenţă de vanilie 
  • 1 plic praf de copt 
  • 100 g alune crude

Preîncălzeşti cuptorul la 170 grade Celsius. Pasezi fasolea până ce obții un piure şi o amesteci cu fulgii de ovăz, cacaua, sarea, făina, zahărul, uleiul, praful de copt şi esenţă de vanilie, după gust. Pentru a fi mai uşor de omogenizat, le poţi pune în robotul de bucătărie. La final, adaugi trei sferturi din cantitatea de fulgi de ciocolată şi amesteci uşor. 

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presari alunele zdrobite şi dai tava la cuptor până când negresa trece testul scobitorii. O laşi să se răcorească puţin, apoi presari fulgii de ciocolată rămaşi. Înainte să o porţionezi, negresa trebuie să fie rece.