Pâine franţuzească cu scorţişoară şi unt

paine jpeg

Cine ar fi crezut că din banalele felii de pâine poţi prepara un rafinat desert franţuzesc? Untul şi scorţişoara sunt cele care dau gust acestui rafinat preparat?

De ce ai nevoie pentru pâine franţuzească

6-10 felii pâine

2 ouă

2 gălbenuşuri

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 lingură zahăr brun

scorţişoară

sare

50 g smântână

1 lingură unt

Cum se prepară pâinea franţuzească

Combini ouăle, esenţa de vanilie, scorţişoara, zahărul şi sarea, apoi omogenizezi. Topeşti untul în smântână, pe baie de aburi şi încorporezi în ouă.

Dai drumul la cuptor. Înmoi fiecare felie de pâine în crema de ouă şi smântână şi o aşezi într-o tavă tapetată. Laşi să se rumenească pe o parte, apoi o întorci.

Serveşti cu unt topit, gem sau miere.

Sursa http://www.flirtingwithflavor.com

http://www.flirtingwithflavor.com