Paste cu parmezan şi sparanghel

1 paste cu parmezan si sparanghel jpg jpeg

Cine spune că mănânci paste la ora cinei? Această reţetă este ideală pentru o seară în care vrei o gustare uşoară şi delicioasă. Dacă vă plac pastele, trebuie să încercaţi această reţetă delicioasă. În plus, fiecare porţie are doar 281 de calorii.

Ingrediente Paste cu parmezan şi sparanghel

  • Paste (250g)
  • 4 linguri de ulei de măsline (2 fl oz / 60 ml).
  • sare
  • Sparanghel (100 g)
  • roşii cuburi
  • Doi căţei de usturoi.
  • 2 linguri oţet de vin alb 
  • Brânză parmezan 50 g)

Mod de preparare Paste cu parmezan şi sparanghel

Mai întâi, gătiţi pastele în apă clocotită cu câteva linguri de ulei de măsline şi sare. Ţineţi la fiert conform indicaţiilor de pe cutie pentru a obţine „paste al dente” Scurgeţi apa după fierbere.

În cratiţă, încălziţi restul de ulei de măsline şi gătiţi sparanghelul până când este moale. În aceeaşi tigaie se adaugă roşia tocată, un căţel de usturoi zdrobit şi puţin oţet de vin alb. Când totul este gata, se amestecă în paste şi se lasă timp de două minute pe foc.

La final, serveşte cu parmezan ras deasupra şi cu pătrunjel proaspăt pentru un plus de aromă.

Poftă bună!