Paste cu pui la cuptor

mk 9425 2 jpeg

Pregăteşte o reţetă aromată de paste cu pui, la cuptor. Invita-ţi prietenii şi bucuraţi-vă de o masă copioasă, cu aromă de vin alb. ;

  • Porții: 4
  • Timp total: 1H
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 50 min
  • Categorie: Paste, Italian

Ingrediente

250 g paste

1 piept de pui

2 căţei usturoi

1 ceapă

250 ml smântână

150 g mozzarella

30 g unt

1 lg cimbru

sare, după gust

piper, după gust

1 legătură pătrunjel

50 ml vin alb, sec

40 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Pui apa cu sare, la fiert. După ce clocoteşte, adaugi pastele şi le laşi să fiarbă. Apoi le scurgi, cu ajutorul unei site. Tai ceapa felii subţiri, apoi pregăteşti pieptul de pui, pe care îl tai cubuleţe.

Separat, căleşti ceapa roşie în uleiul de măsline, apoi adaugi puiul tăiat şi îl rumeneşti. Presari sare, piper şi cimbru, după gust. Stingi cu vinul alb, demisec şi aştepţi să scadă. Adaugi, apoi, smântâna şi deasupra, pătrunjelul. Razi parmezanul şi mozzarela.

Pui pastele într-un vas şi adaugi sosul deasupra. Încorporezi brânza şi amesteci bine. Laşi la cuptorul preîncins, la 180 de grade C, circa 10 minute.

Serveşti alături de cei dragi! Poftă bună!

Foto: Mongolian Kitchen Recipe

Mongolian Kitchen Recipe