Păstrăv cu legume şi sos alb

2 shutterstock 1592263747 jpg jpeg

O masă gustoasă are neapărat şi carne de peşte! Îţi propunem o reţetă specială, în care fileurile de păstrăv se îmbină armonios cu legumele aromate şi cu sosul alb.

Ingrediente

  • 4 fileuri păstrăv
  • 400 g mix legume congelate după preferinţă (morcov, conopidă etc)
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căţei usturoi
  • 200 ml smântână de gătit (15 % grăsime)
  • zeama de la ½ lămâie
  • verdeaţa preferată, pentru ornat

Mod de preparare 

Speli peştele, îl usuci, îl condimentezi cu sare şi piper, apoi îl pui într-o tavă antiaderentă, la cuptorul preîncălzit. Îl coci la foc mediu, 20-25 de minute.

Fierbi legumele congelate în apă cu sare, apoi le scurgi şi le laşi la răcorit.

Între timp, dai căţeii de usturoi prin răzătoarea mică şi îi căleşti 1 minut la foc mic, în ulei de măsline. Torni smântâna lichidă, laşi să dea un clocot, pui zeama de lămâie, asezonezi cu sare şi iei de pe foc.

Pui în fiecare farfurie un strat de legume, câteva linguri de sos, fileul de păstrăv şi decorezi cu verdeaţa preferată. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Haraimi

Haraimi

1 thumbnail 1 png png