Însoţeşte aceste pateuri cu un vin roşu sec, pentru a te bucura de un gust desăvârşit! Poţi folosi pentru aceste pateuri orice fel de umplutură. O alegere e combinaţia de spanac cu brânză feta. Dacă nu le vrei prăjite, le poţi coace în cuptorul bine încins.

Ingrediente (20 pateuri)

Pentru aluat
250 g făină
125 g unt
1 gălbenuş
1 praf de sare

Pentru umplutură
1 ardei gras galben
1 ardei gras roşu
2 căţei usturoi
1 ceapă roşie
100 g brânză de vaci
150 g telemea oaie
2-3 crenguţe rozmarin proaspăt
ulei
sare
piper

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul, gălbenuşul, un praf de sare şi puţină apă. Frămânţi un aluat omogen şi formezi din el o bilă. Acoperi cu folie de plastic şi laşi la frigider o oră.
pasul 1

Cureţi ardeii de seminţe şi de cotoare şi îi toci. Tai ceapa după preferinţă şi usturoiul felii. Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti toate legumele la foc mediu, împreună cu rozmarinul. Potriveşti de sare şi piper şi dai deoparte.
pasul 2

Scurgi bine brânza de vaci şi o amesteci într-un bol cu telemeaua de oaie fărâmiţată. Când compoziţia de ardei s-a mai răcit, o amesteci cu brânza. Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi cu sucitorul în foaie subţire. Decupezi cercuri din aluat.
pasul 3

Cu o linguriţă, aşezi din compoziţie în mijlocul fiecărui cerc. Îndoi şi faci pe margine model cu furculiţa. Încingi ulei într-o cratiţă şi prăjeşti pateurile. Le laşi să se rumenească pe ambele părţi, apoi scoţi pe un şervet de hârtie pentru a elimina surplusul de grăsime. Serveşti cu ce sos vrei.
pasul 4

foto: profimedia

Loading...
Evaluează articolul