Un preparat uşor şi gustos: peşte pane, mereu pe gustul copiilor. Iar umplutura de fasole verde le va aduce şi porţia necesară de vitamine.
 
Ingrediente
 
  • 150 g fasole verde
  • 2 ouă
  • 250 g pesmet
  • 100 g făină
  • 4 fileuri de cod
  • 1 legătură mărar
  • sare, piper măcinat
  • boia dulce
  • ulei, pentru prăjit

Pentru garnitură

  • fasole verde sotată
  • cartofi fierţi
  • roşii feliate
  • ceapă verde tocată
  • mărar
 
Opăreşti fasolea verde în apă cu sare. Separat, baţi ouăle, în care adaugi sare, piper, boia dulce, după gust, iar pesmetul îl pui într-o farfurie.
 
Aşezi pe fiecare file de peşte fasole verde amestecată cu mărar tocat, sare şi piper, după gust. La final, pliezi fiecare fâşie. Treci fileurile pe rând, respectând ordinea, prin făină, prin ouă, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.
 
Le serveşti cu fasole verde, cartofi, roşii, ceapă verde şi mărar, după gust.
 
Citeşte şi
 
FOTO: Profimedia
 
Loading...