Piept de pui picant cu curry şi ghimbir

pui curry condimente jpeg

Vă spunem din start că este o reţetă inspirată din meniurile indiene, aşa că este iute. Poate prea iute pentru unii este acest piept de pui picant cu curry şi ghimbir. Dar cei care mănâncă mai picant cu siguranţă vor aprecia reţeta.

Piept de pui picant cu curry şi ghimbir - Ingrediente

1 kg piept pui 2,5 cm rădăcină ghimbir proaspătă 4 căţei usturoi 1 lingură praf curry 1 linguriţă boia iute 2 linguriţe curcuma ½ linguriţă seminţe chimen 1 ceapă mare 3 linguri ulei 400 g roşii 2 linguri pastă tomate 1 cană apă 1 lingură zeamă lămâie 2 linguriţe garam masala (amestec 7 condimente) 2-3 fire pătrunjel

Piept de pui picant cu curry şi ghimbir - Mod de preparare

Se curăţă ghimbirul, se rade şi se amestecă cu usturoiul zdrobit, boiaua, curry şi curcuma cu puţină apă, cât să se obţină o pastă moale. Se lasă deoparte. Se încinge o tigaie, se pun seminţele de chimen şi se rumenesc 1-2 minute, amestecându-se continuu. Se adaugă uleiul şi ceapa tocată mărunt şi se călesc două minute. Se adaugă pasta de condimente, carnea de pui tăiată cubuleţe şi şase linguri cu apă, amestecând bine. Se adaugă roşiile tăiate, pasta de tomate, apa, se amestecă totul şi se lasă să fiarbă circa 20-30 de minute la foc mic. Se adaugă garam masala şi zeama de lămâie, se amestecă să se omogenizeze şi se ia vasul de pe foc. Se toacă pătrunjelul şi se presară deasupra. Pieptul de pui picant cu curry şi ghimbir se serveşte fierbinte, cu garnitură de orez.