Piftie de porc

1 shutterstock 1208286307 jpg jpeg

Nelipsită de pe masa de Crăciun trebuie să fie această reţetă de piftie de porc, motiv pentru care îţi recomandăm să o încerci cu încredere:

Ingrediente necesare pentru piftie de porc:

  • 2 kg pulpă de porc
  • 4 picioare de porc
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2 morcovi
  • 150 g hrean ras
  • 10 litri apă
  • 2 legături pătrunjel
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare piftie de porc:

Cureţi carnea, speli picioarele de porc în 2-3 ape şi pui totul într-o oală de dimensiuni mari, apoi acoperi cu apă rece. Laşi la foc mic până ajunge la punctul de fierbere. Înlături spuma care se formează, pentru a obţine o zeamă clară, apoi o condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Adaugi morcovii curăţaţi şi laşi pe foc 4-5 ore, fără să acoperi vasul cu capac, până când carnea se desprinde de pe oase. Pe măsură ce morcovii fierb, îi scoţi şi îi pui la răcit într-un bol. La final, stingi focul, pui un capac şi laşi la răcit 30 de minute. Între timp, cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti.

Strecori zeama, apoi adaugi în ea usturoiul şi o pui pe foc încă 5 minute, după care o răceşti şi o strecori din nou. Iei carnea de pe oase, feliezi morcovii, apoi aranjezi piftia în boluri. La bază, pui un strat de morcovi, frunze de pătrunjel, hrean, altul de carne, apoi torni uşor zeama peste ele. Acoperi bolurile cu folie de plastic şi le ţii la rec