Plăcintă cu mere
Eşti în căutarea unui desert delicios şi aromat? Această plăcintă cu mere ţi se va topi în gură!
Ingrediente
aluat dublu pentru plăcintă 9 mere medii 1 lingură suc de lămâie 2/3 cană zahăr 2/3 cană zahăr 1 lingură scorţişoară ½ linguriţă sare 2 linguri tapioca instant 2 linguri făină 2 linguri unt tăiat cubuleţe 1 lingură smântână ½ lingură zahăr Mod de preparare
Pune aluatul într-o tavă pentru plăcinte. Preîncălzeşte cuptorul la 425 grade.
Descojeşte, curăţă şi feliază merele. Pune merele într-o oală împreună cu sucul de lămâie şi 2/3 cană zahăr. Pune oala pe aragaz la foc mediu până când merele se înmoaie şi se formează un fel de suc. Aruncă tot sucul, păstrând doar ¾ cană. Adaugă şi a 2-a cană de zahăr, sucul de lămâie, sare şi scorţişoară. Pune tapioca într-o râşniţă, iar apoi toarn-o peste.
Amestecă tapioca cu făina. Pune la fiert amestecul cu mere până începe să facă bule. Adaugă jumătate din compoziţia de făină şi tapioca şi amestecă. Dacă s-a îngroşat suficient amestecul pentru gustul tău, lasă-l aşa. Dacă este ca apa, atunci mai adaugă făină cu tapioca. Ia oala de pe foc când amestecul este îngroşat, dar nu gelatinos.
Aşteaptă ca amestecul cu mere să se răcească, iar apoi toarnă-l peste plăcintă. Pune bucăţile de unt pe deasupra. Pune aluatul rămas pe plăcintă. Cu ajutorul unui cuţit înţeapă aluatul de deasupra pentru a permite aburului să iasă. Unge plăcinta cu smântână şi presoară zahăr. Pune pe deasupra o folie de staniol pentru a nu se arde.
Bagă placinta cu mere la cuptor pentru 15 minute la 425 grade. Îndepărtează folia de aluminiu, redu focul la 350 grade şi bagă tava la copt pentru alte25-30 de minute sau până când aluatul capătă o culoare aurie şi e crescut.
Scoate plăcinta cu mere de la cuptor şi aşteaptă să se răcească înainte s-o serveşti. Placinta cu mere poate fi servită călduţă cu o cupă de îngheţată, sau o poţi băga la frigider şi o serveşti mai târziu.
sursa: http://www.theeggfarm.com