Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o reţetă de plăcintă cu pere şi stafide, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

Dificultate medie/Preparare: 2 h/2 plăcinte

Ingrediente:

Pentru aluat

300 g făină

50 g zahăr

50 ml ulei

200 ml apă caldă

1 lingură oţet

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 kg pere

1 lingură pesmet

1 linguriţă scorţişoară

200 g zahăr

25 g unt

150 g stafide

Pentru decor

50 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu oţetul, sarea, zahărul şi apa caldă. Frămânţi aluatul, apoi îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Între timp pregăteşti umplutura. Cureţi perele de seminţe şi le tai cubuleţe. Aşezi pe foc o tigaie, adaugi untul, apoi perele, zahărul şi scorţişoara. Când s-a evaporat toată zeama, pui stafidele şi opreşti focul.

Împarţi aluatul în două bucăţi, le întinzi cu sucitorul, stropeşti foile cu ulei, le presari cu pesmet, adaugi umplutura de pere şi rulezi fiecare plăcintă. Le aşezi pe o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35-40 de minute.

După ce plăcintele s-au răcit, le decorezi cu zahăr pudră.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul