O tartă cu fructe, chiar şi din compot, este binevenită oricând într-un meniu atrăgător.

Ingrediente

300 g făină
2 ouă
1/2 ceaşcă miere de albine
50 ml lapte
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
6 linguri unt topit
2 linguriţe praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare

Pentru garnitură

1 borcan compot de piersici
1 pliculeţ gelatină

Mod de preparare

Se amestecă bine mierea de albine, ouăle, laptele, esenţa de vanilie, zeama şi coaja de lămâie, apoi se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt, sarea şi bicarbonatul. La sfârşit, se adaugă untul topit şi se amestecă bine până se obţine un aluat potrivit.

Se toarnă aluatul într-o formă dreptunghiulară, unsă şi tapetată cu făină. Se coace, aproximativ 35 de minute, la foc potrivit. Se răstoarnă caldă pe o planşetă şi se lasă la răcit. Gelatina se înmoaie în 200 ml zeamă de compot.

Se taie forme rotunde sau pătrate, care se garnisesc cu piersici din compot, peste care se toarnă gelatina topită.

sursa foto: Shutterstock

Loading...