Combină câteva ingrediente pentru cea mai bună prăjitură cu mac şi nuci. Te vei bucura de un gust desăvârşit, pe care cu greu l-ai putea uita.

Prăjitură cu mac şi nuci - Ingrediente

6 linguri unt moale
½ cană piure prune
1 cană zahăr
1 ¼ cană seminţe mac măcinate
½ cană făină
4 ouă
1 linguriţă esenţă vanilie

Pentru glazură
1 albuş
zeama de la ½ lămâie
1/4 cană zahăr pudră

Pentru ornat
bucăţi de nucă

Prăjitură cu mac şi nuci - Cum se prepară

Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci untul şi zahărul, adaugi gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. Încorporezi piureul de prune. Apoi adaugi macul şi făina. Amesteci.

Baţi albuşurile bine până devin o spumă tare. Încorporezi uşor albuşurile în aluatul de prăjitură cu o spatulă. Pui aluatul în tavă. Bagi compoziţia la cuptor 40-45 de minute până când devine arămie. Laşi să se răcească.

Pentru glazură, amesteci într-un vas albuşul cu zeama de lămâie. Adaugi treptat zahărul pudră şi omogenizezi. Acoperi cu glazură când s-a răcit prăjitura şi ornezi cu nucă.

Cea mai simplă prăjitură cu piersici

Cum să faci cea mai gustoasă prăjitură cu ciocolată

Prăjitură cu prune şi bezea

Loading...