Această prăjitură cu mere şi bezea este un desert numai bun pentru sfârşitul de săptămână. Ştiai că scorţişoara, din care vei folosi şi la această reţetă stimulează me­moria şi este un remediu eficient contra durerilor de cap şi a migrenelor?

Prăjitură cu mere şi bezea - Ingrediente (1 tavă)

1 pachet unt
500 g făină
1/2 plic praf de copt
250 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 lingură ulei
4 ouă
6 mere medii
50 g stafide
50 g nuci
scorţişoară

Prăjitură cu mere şi bezea - Mod de preparare

Cureţi merele de coajă, le dai prin răzătoare şi le amesteci cu 50 g de zahăr. Într-un vas pui merele la călit cu nuca tocată. Le laşi la foc mic, până nu mai au zeamă. Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.
pasul 1

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Într-un vas, la temperatura camerei, amesteci untul bucăţi cu 100 g de zahăr, făina, praful de copt şi gălbenuşurile. Din compoziţie faci un aluat tare, care nu se lipeşte de mână. Îl tai în două părţi egale. Pe una o întinzi în tavă, după ce ai tapetat-o. Apoi dai totul la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20 de minute.
pasul 2

Baţi albuşurile cu 100 g de zahăr şi plicul de zahăr vanilat până obţii o spumă densă. Când aluatul din cuptor este aproape copt, pui în tavă compoziţia cu mere şi nuci, apoi torni un strat gros de bezea.
pasul 3

Peste aluat, umplutura de mere şi bezea, razi cealaltă parte de aluat, apoi presari stafidele. Dai la cuptor aproximativ 10 minute, până se întăreşte bezeaua şi capătă o culoare uşor arămie. Decorezi cu scorţişoară.
pasul 4

foto: profimedia

Loading...