O prăjitură cu nuca de cocos delicioasă pe care trebuie neapărat s-o încercaţi.

Ingrediente:

o jumătate de cană de unt nesărat
2 căni şi jumătate de făină
o lingură de praf de copt
o linguriţă de sare
o cană şi jumătate de zahăr
2 ouă+separat, 3 gălbenuşuri de ou
o linguriţă de esenţă de vanilie
o cană de lapte
un sfert de cană ce coajă de lămâie rasă
o cană şi un sfert de fulgi de cocos
zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi cu unt 2 tăvi pentru copt, puneţi în ele hârtie pentru copt, ungeţi din nou cu ulei şi tapetaţi cu făină. Într-un bol mare, amestecaţi făina, praful de copt şi sarea. Lăsaţi amestecul deoparte. Cu ajutorul unui mixer, bateţi spumă untul şi zahărul, până obţineţi o compoziţie pufoasă. Adăugaţi gradual ouăle şi gălbenuşurile de ou, esenţa de vanilie, amestecul cu făină şi laptele.

Turnaţi compoziţia în cele două tăvi şi lăsaţi prajitura cu nuca de cocos 30 de minute la cuptor. Amestecaţi într-un bol zeama de lămâie şi fulgii de cocos. Ungeţi prima bucată de prăjitură cu acest amestec, apoi aşezaţi peste ea cealaltă bucată.

La sfârşit, presăraţi peste prajitura cu nuca de cocos zahăr pudră, coajă de lămâie şi fulgi de cocos.

Fursecuri cu nuca de cocos

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Tort cu nuca de cocos

Sursa: marthastewart.com

Loading...
Evaluează articolul