Iată o garnitură delicioasă de legume. Tecile de fasole verde sunt sotate în combinaţie cu un strop de oţet şi puţin pătrunjel, pentru că aceste ingrediente le dau un plus de savoare. Serveşte fasolea verde sotată alături de un gratin de cartofi sau în combinaţie cu Cordon Bleu de pui.

Ingrediente

sare
900 g fasole verde
1 ceapă albă potrivită
3 linguri ulei de măsline
piper negru măcinat
80 ml oţet din vin roşu
1 lingură zahăr tos
½ legătură pătrunjel tocat

Mod de preparare

Fierbi apă cu sare într-o oală mare şi o laşi să dea în clocot. Între timp, umpli pe jumătate un vas mare cu apă cu gheaţă. Tai tecile la capete. Cureţi şi tai fin ceapa.

Pui fasolea verde în apa clocotită şi le fierbi 3 minute, până se înmoaie. Le scurgi şi le pui imediat în apa cu cuburi de gheaţă, până când se răcesc. Le scurgi şi le dai deoparte.

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu, adaugi ceapa şi o ţii 20 de minute, până se caramelizează. Condimentezi cu sare şi piper.
Adaugi tecile de fasole verde fierte, oţetul şi zahărul. Ţii pe foc, amestecând, până când se dizolvă zahărul, aproximativ 2 minute. Presari pătrunjelul ras, guşti şi condimentezi cu sare şi piper, dacă mai este nevoie.

Sursa + foto: www.chowhound.com

Loading...
Evaluează articolul