Îţi propunem ca pentru sărbătorile pascale să prepari o salată răcoritoare de fructe româneşti, fie că o serveşti la aperitiv sau ca desert, fructele sunt uşoare şi chiar binevenite după o masă încărcată de bucate săţioase. Aşa că îţi oferim o reţetă de salată de fructe româneşti care o să îţi bucure stomacul şi o să te facă să te simţi mai bine. Însă, sfatul nostru este ca de sărbători să fii cumpătat! Nu mânca fructe după ora 16:00 pentru că fermentează greu şi îţi vei simţi stomacul care va lucra din greu să le digere.

Mănâncă fructele în prima parte a zilei, de preferat cu minim o oră înainte de masă.

 

Ingrediente pentru reţetă de salată de fructe româneşti

2 mere
2 pere
2 prune
1 ciorchine struguri
1/2 pepene roşu (dacă găsiţi)
1 pahar iaurt
1 mână de nuci

1 cană de fructe de pădure (mure, căpşuni, zmeură, afine) 

Mod de preparare reţetă de salată de fructe româneşti

Curăţă, spală şi taie fructele în cubuleţe cam la aceleaşi dimensiuni.

Toacă nucile mărunt şi trage-le la tigaie pentru 5-8 minute. Pune fructele într-un bol de servire, adaugă iaurtul peste ele şi apoi nucile tocate mărunt şi puţin prăjite.

Serveşte salata de fructe româneşti pe post de aperitiv sau chiar desert. Opţional poţi adaugă miere şi puţină zeamă de lămâie sau fulgi de migdale. 

Loading...
Evaluează articolul