Ruladă cu magiun şi nucă

p factory order: Kulinární studio BAUER MEDIA CZ / Pro BAUER MEDIA CZ zdarma jpeg

Oare există amintire mai plăcută decât oala cu magiun a bunicii, desfăcută iarna, la gura sobei? Învaţă în şase paşi simpli să pregăteşti o delicioasă prăjitură cu magiun şi nucă. Şi ar putea deveni vedeta acestui sezon!

Pentru aluat

1 linguriţă zahăr 30 g drojdie 100 ml lapte 500 g făină 1 ou 125 ml ulei sare ulei de măsline

Pentru umplutură

250 g magiun

100 g nuci

1 albuş

2 linguri nuci tocate

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă zahărul cu drojdia, jumătate din lapte, călduţ, şi puţină făină. Se lasă să crească într-un loc cald.

Într-un vas, se cerne făina cu un vârf de cuţit de sare, se adaugă maiaua crescută, restul de lapte călduţ, oul, uleiul şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se lasă să crească o oră.

Aluatul crescut se întinde într-o foaie dreptunghiulară de 50x30 cm şi se unge cu ulei de măsline. Miezul de nucă se toacă mărunt.

Pe foaia unsă cu ulei se întinde magiunul şi se presară miezul de nucă. Se rulează strâns pe lung.

Ruloul se aşază într-un vas rotund uns cu unt, în formă de melc. Se lasă la crescut, la loc cald, 15 minute, apoi se unge cu albuş bătut şi se presară cu nuci tocate.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se lasă să se răcească pe jumătate în formă, se scoate şi se taie bucăţi.

sursa foto: ImageFood