Un preparat pe care l-am încercat şi pe care îl recomandăm din toată inima. Prepară acest preparat în weekend şi serveşte rulourile cu un sos de smântână şi usturoi.

Ingrediente

  • 1 kg varză murată
  • 200 g kaizer
  • 200 ml suc de roşii
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 150 ml ulei
  • 5-6 lipii
  • piper
  • pătrunjel

Pui varza la desărat în apă de seara. Dimineaţa, o tai fin şi o căleşti în 75 ml de ulei până se înmoaie, apoi adaugi sucul de roşii în care ai dizolvat pasta de tomate. Condimentezi cu piper, după gust, acoperi şi

fierbi până scade apa lăsată, apoi dai deoparte şi ţii la răcorit.

Separat, căleşti în 2 linguri de ulei kaizerul mărunţit până se rumeneşte uşor, apoi îl amesteci cu varza.

Umpli lipiile cu compoziţia de varză şi kaizer şi le rulezi. Ungi o formă cu uleiul rămas. Tai lipiile bucăţi de aproximativ 4 cm lungime, pe care le aşezi în formă. Dai tava la cuptor, încins în prealabil, 20-25 de minute.

La final, presari pătrunjel tocat.

Loading...
Evaluează articolul