O porţie de rulouri de dovlecel cu brânză reprezintă soluţia perfectă pentru un aperitiv rapid sau pentru o cină uşoară. Nu doar că sunt foarte gustoase, dar sunt şi săţioase şi uşor de realizat.

Ingrediente

6 dovlecei mari

450 g ricotta

120 g parmezan răzuit

1 ou

½ linguriţă de pudră de usturoi

sare

piper proaspăt măcinat

sare

250 g mozzarella răzuită

250 g sos de roşii

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200° C. Tai dovlecelul pe lungime în felii subţiri pe care le aşezi pe şerveţele de hârtie.

Amesteci ricotta cu jumătate din cantitatea de parmezan, ouăle şi pudra de usturoi. Pui sos de roşii într-un vas de copt termorezistent. Pe fiecare felie de dovlecel pui un strat de amestec de ricotta, mozzarella şi sos de roşii. Rulezi şi aşezi în vas cât de înghesuit poţi. La sfârşit presari parmezan. Dai la cuptor 20 de minute, până când brânza se topeşte.

Loading...