Supă cremă de dovleac cu smântână şi verdeaţă

1 supa crema de dovleac cu smantana jpg jpeg

Această supă este perfectă pentru sezonul rece, pe final de toamnă, când sezonul dovleacului este încă în toi. Încearcă supa cremă de dovleac, la care să adaugi smântână şi, după preferinţe, verdeaţa proaspătă. Se prepară rapid şi este bogată în vitamine.

Ingrediente pentru 4 persoane

  •   1 dovleac
  •   5 morcovi mari
  •   1 parte albă a unui praz
  •   Sare şi ulei de măsline după gust
  •   1 pungă de cartofi medii (aproximativ 1 kilogram)

Mod de preparare

Introduceţi toate legumele curăţate şi tăiate bucuri într-o cratiţă cu apă şi sare şi un strop de ulei.

Lăsaţi la fiert la foc mediu timp de 20 de minute. Scurgeţi apa şi amestecă legumele fierte cu smântâna şi uleiul de măsline. Dacă este prea gros, adăugaţi un pic de apă

6. Serviţi fierbinte.