Supă cremă de spanac şi varză verde

1 supa crema de spanac si varza verde jpg jpeg

Încă o reţetă de post delicioasă pentru a putea fi preparată în această perioadă a postului Crăciunului. Combinaţia de frunze de spanac şi varză kale este extrem de sănătoasă şi are valori nutriţionale ridicate.

Ingrediente:

  • Spanac proaspat
  • varză verde kale
  • 1 praz
  • 2 cartofi mari
  • frunze de busuioc
  • Ulei de masline
  • Sare şi piper după gust
  • crutoane

Mod de preparare:

Spălaţi spanacul şi îndepărtaţi tulpinile mai groase. Apoi, spalaţi frunzele de varză kale. Cartofii se curătă de coajă şi se taie cuburi.

De asemenea, tăiaţi prazul în felii groase. Separat, se înăbuşeşte prazul timp de 2-3 minute într-o cratiţă cu ulei de măsline. Apoi, adăugaţi cartofii tăiaţi cubulete şi lăsaţ să sie rumenească încă două minute. Adăugaţi spanacul, frunzele de varză şi apă. Adăugaţi sare şi piper după gust.

Lăsaţi-l să gătească până când cartofii sunt moi. Apoi, scoateţi de pe foc. Adaugă busuiocul şi amestecă până când obţineţi un amestec omogen şi cremos.

La final, serveşte cu crutoane sau adaugă migdale prăjite. (Puteţi să vă faceţi singuri prăjind cuburi de pâine la cuptor cu ulei de măsline).

Poftă bună!