Supă de peşte cu bulion şi orez

supa peste orez jpeg

Pentru această reţetă de supă de peşte cu bulion şi orez ne-am inspirat din bucătăria tradiţională croaţilor şi ne-am gândit să împărtăşim secretele ei cu voi, cititorii noştri.

Ingrediente pentru supă de peşte cu bulion şi orez

1,5 kg cod 2 morcovi 2-3 roşii sau bulion 1 ceşcuţă de cafea cu orez 3-4 căţei usturoi 3 frunze ţelină 1 legătură pătrunjel ulei sare

Mod de preparare pentru supă de peşte cu bulion şi orez

Tai peştele bucăţi mari, adaugi ulei, sare, usturoiul pisat, frunzele de ţelină şi apă cât să acopere peştele. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă aproximativ 15 minute, până se fierbe peştele. Când este gata, scoţi bucăţile de peşte pe o farfurie, cu puţină zeamă în care au fiert. Adaugi în supă pă­trunjelul tocat, mor­co­vul şi orezul şi laşi la foc mic 15 minute, până când este fiert şi orezul. Adaugi şi roşiile curăţate de coajă şi mărunţite sau bulionul subţiat cu apă în supa de peşte cu bulion şi orez, mai laşi puţin pe foc şi serveşti.