La mesele festive, când vrei să le prepari celor dragi un preparat pe bază de carne, încearcă o reţetă inedită, cu care nu ai cum să dai greş. Această tartă cu ficăţei de pui este săţioasă şi delicioasă.

Ingrediente

Pentru aluat

350 g făină
170 g unt
4 linguri smântână
1 ou
2 linguri apă rece
sare

Pentru umplutură

500 ml lapte
200 g ficăţei
1 ceapă
3 căţei usturoi
½ piept de pui, fript
100 g ciuperci
3 ouă
3 linguri ulei
sare
piper
1 ou, pentru uns

Preparare

Amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe până când obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Adaugi smântâna rece, oul, apa şi un praf de sare şi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.

Speli ficăţeii şi îi ţii în lapte o oră, îi scurgi şi-i tai bucăţi. Încingi uleiul, căleşti ceapa tocată până când devine sticloasă, pui ciupercile spălate şi date prin maşina de tocat, ficăţeii, condimentezi cu sare şi piper după gust şi laşi pe foc până când scade zeama. Adaugi căţeii de usturoi pisaţi şi mai ţii pe foc 2 minute, apoi dai deoparte şi ţii la răcorit.

Amesteci compoziţia cu pieptul de pui tăiat cubuleţe, ouăle şi omogenizezi.

Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi două foi. Pui prima foaie în tavă, aşezi compoziţia, o nivelezi şi adaugi a doua foaie. Ungi tarta cu ou şi o ţii le cuptor până când se rumeneşte. O decorezi după imaginaţie.

Foto: Profimedia

Tartă cu pui şi praz

Tartă sărată cu brânză

Tartă cu brânză de capră, un aperitiv inedit

Loading...