O să ziceţi: ce tartă e asta dacă nu are blat? Păi, simplu. Este cea mai bună tartă fără aluat cu ciuperci şi praz, o să răspundem noi. Nu am preparat-o de prea multe ori, dar de fiecare dată am obţinut acelaşi rezultat delicios.


  • Pregătire:20 MIN
  • Porții:6
  • Gătire:30 MIN
  • Timp total:1H
  • Categorie:tarte, aperitiv
Ingrediente

30 g caşcaval ras
2 fire praz tăiate
50 g pesmet
cimbru
2 linguriţe unt
120 g brânză de vaci
1 ou
250 g ciuperci tăiate
sare
piper

 
Mod de preparare

Topeşti untul, adaugi ciupercile şi prazul şi laşi pe foc până se mai înmoaie. Adaugi sare, piper şi cimbru după gust. Amesteci brânza de vaci cu oul bătut. Pui jumătate din compoziţia de ciuperci şi praz într-un vas termorezistent şi pe deasupra pui brânza de vaci cu oul, apoi restul de ciuperci şi praz.

Caşcavalul îl amesteci cu pesmetul şi îl pui pe deasupra tartei. Încingi cuptorul şi laşi tarta 20 de minute sau până devine arămie.

Loading...
Evaluează rețeta