O reţetă perfectă pentru un tort simplu şi delicios. Îl poţi servi la o ocazie specială, dar şi dimineaţa, la cafea.

Pentru 1 tort

Timp de preparare: 1 h 30´

Dificultate: medie

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă

200 g zahăr

200 g făină

1 prad sare

1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă

200 ml frişcă lichidă

500 g mascarpone

300 g miez de nuci mărunţit

200 g zahăr

Pentru decor

fulgi de ciocolată

fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat până obţii o cremă. Mixezi albuşurile spumă împreună cu sarea. Amesteci cele două compoziţii. Adaugi făina şi o încorporezi, încet, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 de minute.

Pentru cremă, baţi frişca lichidă rece împreună cu zahărul până devine cremoasă. Adaugi crema mascarpone şi amesteci bine. La final, încorporezi miezul de nuci mărunţit, apoi întinzi crema peste blat. Decorezi tortul cu fulgi de ciocolată şi cu fulgi de cocos, după gust.

Loading...
Evaluează articolul