La fiecare sărbătoare sau eveniment special, orice gospodină trebuie să se pregătească cum se cuvine. Dulciurile nu trebuie să lipsească de pe masă. Astăzi, îţi prezentă o reţetă de tort de cafea. Este delicios, garantăm. Ce zici?

Ingrediente:

Pentru blat:
5 ouă
150 g făină
120 g zahăr
3-4 linguri cacao
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
1 linguriţă praf de copt
4 linguri ulei

Pentru crema de cafea:
3 ouă
250 g zahăr
80 g făină
500 ml lapte
1 esenţă de cafea

Pentru crema albă:
750 ml smântână lichidă cu grăsime de 42%
2 plicuri zahăr pudră

Pentru ornat:
1 tabletă de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile spumă cu 2/3 din zahăr, apoi adaugi şi plicul de zahăr vanilat. Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi restul de zahăr şi le încorporezi în gălbenuşuri.

Amesteci făina cernută cu cacaua, praful de copt şi uleiul, după care le pui treptat peste cele două compoziţii. Torni aluatul de tort într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Laşi blatut de tort până trece testul scobitorii.

Separat,  prepari crema de cafea. Freci ouăle cu făina şi cu zahărul, peste care torni laptele cald în care ai adăugat esenţa de cafea. Pui pe foc compoziţia şi amesteci din când în când ca să nu se formeze cocoloaşe. Iei crema de cafea de pe foc şi o laşi să se răcească, pentru că se mai întăreşte.

Separat mixezi smântâna cu zahărul  pudră până obţii o frişcă groasă. Dai tableta ciocolată prin răzătoarea mică.

Tai blatul de tort în trei parţi egale. Întinzi pe prima porţiune de blat un strat de cremă de cafea, pui o altă felie de blat şi adaugi o mare parte din frişcă. Acoperi cu ultimul strat de blat şi îmbraci tortul cu restul de cremă de cafea.

Porţiunea de jos a tortului o tapetezi cu ciocolată rasă, apoi decorezi, după gust, cu frişcă, cremă de cafea şi ciocolata rămasă. Dai acest tort de cafea la frigider.

Tort diplomat

Tort cu nuci fara zahar

Tort cu piscoturi si frisca

Loading...
Evaluează articolul