Nu găteşti des vită Stroganoff cu orez şi mazăre, dar şi atunci când o faci, rezultatul trebuie să fie uimitor. Un adevărat regal culinar, delicios şi ademenitor cu care să-i impresionezi pe cei dragi.

Vită Stroganoff cu orez şi mazăre - Ingrediente (4 porţii)

450 g carne de vită
3 linguri unt
3 linguri de ulei
425 ml supă de vită
1 1/2 lingură pastă de tomate
4 cepe mici
1 1/2 lingură făină
1 1/2 lingură muştar dulce
5 linguri smântână lichidă
450 g ardei gras galben
sare
piper

Pentru garnitura de orez
100 g orez cu bob lung
200 g mazăre fină
2 linguri unt
sare
mărar pentru decor

Vită Stroganoff cu orez şi mazăre - Mod de preparare

Speli carnea şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. O pui într-o folie de plastic şi o laşi la congelator o oră. Apoi o tai fâşii subţiri şi o condimentezi cu piper, după gust.

Torni uleiul într-o tigaie, apoi adaugi untul şi prăjeşti carnea de vită. O scoţi şi o pui într-un vas. Căleşti ardeiul gras, tăiat julien. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, adaugi ceapa, tocată mărunt, fără să o arzi. Presari făina şi amesteci energic 1 minut. Torni treptat supa şi amesteci continuu. Laşi să fiarbă 5-7 minute. Încorporezi muştarul dulce, smântâna lichidă, pasta de tomate şi condimentezi cu sare, după gust. Laşi să fiarbă încă 2 minute, apoi adaugi carnea de vită. Fierbi înăbuşit până când devine moale.

Între timp, pui la fiert orezul şi separat mazărea. Când sunt gata, le scurgi, le pui într-un vas şi le amesteci cu untul (separat, păstrezi puţină mazăre pentru decor). Condimentezi cu sare după gust. Acoperi vasul cu un capac.

Pui două linguri de ardei gras pe o farfurie, peste care adaugi câteva linguri cu stroganoff şi decorezi cu frunzuliţe de mărar şi boabe de mazăre fierte. Serveşti mâncarea cu garnitura de orez şi mazăre fierte.

Stroganoff de ciuperci

Tocană de vită şi cârnaţi

Ciorbă de vită cu legume

Loading...