Cei mai buni bucătari… O lu­me exclusivistă în care se compun preţioase opere de artă… culinară. Unul dintre ei este Alexandru Iacob, al doilea Top chef al României, un tânăr maestru bucătar născut în Iaşi, şcolit la Basque Culinary Centre, din oraşul San Sebastian, Ţara Bascilor, şi cu un master în bucătărie avangardistă. Chef Alex ne-a împărtăşit o reţetă de pârjoale de legume reinterpretată, extrem de sănătoasă şi uşor de preparat.

 

Ingrediente 

  • 3 linguri cremă de mămăligă
  • 1 lingură morcov tăiat fin
  • 1 lingură de ardei verde şi galben
  • 6 rondele de dovlecel
  • 1 lingură de dovlecel tăiat mărunt
  • 1 linguriţă coniac
  • 70 g ficat de gâscă sau de pui
  • ½ căţel usturoi, mărunţit
  • 1 bucăţică prapure de miel
  • 1 mână frunze de spanac
  • unt
  • 1 linguriţă parmezan
  • 1 linguriţă cremă brânză
  • zeama de la un sfert de lămâie
  • sare
  • piper

Faci o mămăligă mică în care, după ce e gata, pui 1 linguriţă de parmezan ras, 1 linguriţă de cremă de brânză, 1 linguriţă de unt şi zeama de la un sfert de lămâie. Amesteci toate ingredientele, apoi le dai prin sită ca să obţii o cremă foarte fină. Spanacul îl sotezi în puţin unt şi îl dai deoparte.

Tragi toate legumele în puţin unt, cam 2 minute, la tigaie. Întinzi foaia de prapure, aşezi rondelele de dovlecel, compoziţia de legume sotate, în mijloc pui ficatul, torni coniacul şi modelezi până când obţii o pârjoală ovală, pe care o îmbraci în prapure. Dai la cuptor, la 180 de grade C, pentru 12 minute.

Serveşti astfel: pui crema de mămăligă, apoi spanacul sotat şi deasupra pârjoala.

 

Foto: Sorin Stana, Shutterstock

Loading...