Supă cremă de ciuperci cu brânză Brie

2 supa crema ciuperci si brie jpg jpeg

Dacă îţi plac ciupercile, una dintre cele mai simple metode de a le consuma este delicioasa supă cremă. Astăzi îţi recomandăm o reţetă cu brânză brie. Este foarte simplu de preparat, iar textura sa cremoasă şi gustul devăsârşit te va cuceri instant.

Ingrediente supă cremă de ciuperci

  • 1 lingură ulei
  • 1 1/2 kilograme ciuperci,
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 linguri făină
  • 1/2 cană de vin alb
  • 100 g brânză brie
  • 1/2 cană lapte sau smântână lichidă
  • sare şi piper după gust

Citeşte şi: Frigărui de pui cu orez

Frigărui de pui cu orez

Mod de preparare

Taie ciupercile în patru şi pune-le într-o tavă pe care să aşezi o hârtie de copt în prealabil. Stropeşte-le cu puţin ulei şi lasă-le la cuptor 20-30 de minute, la 200C, până se caramelizează.

Între timp, topiţi untul într-o tigaie la foc mediu, adăugaţi ceapa tocată, apoi adăugaţi usturoiul tocat şi cimbrul. Lasă pe foc până când aromele încep să se îmbine. Adăugaţi vinul şi cele două linguri de făină, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloaşe.

Citeşte şi:  Somon cu sos de lime şi coriandu

Somon cu sos de lime şi coriandu

Scoateţi ciupercile din tavă şi adaugă-le peste amestecul din tigaie şi lăsaţi pe foc alte 10 minute.

Adăugaţi laptele şi brânza brie, până se topeşte. Pasaţi totul cu ajutorul unei ustensile sau adăugaţi amestecul în blender. Este recomandată pasarea manuală, astfel încât bucăţile de ciuperci să se simtă în compoziţia supei. Adăugaţi sare şi piper după gust.

Poftă bună!