Ciorbă de perişoare cu orez FOTO

Ciorba de perisoare cu orez jpeg

Încearcă un preparat tradiţional şi lasă-te cucerită de aromele perişoarelor, orezului, cartofilor, legumelor şi verdeţurilor. Ingredientele se completează perfect, iar tu vei primi laudele pentru această ciorbă de perişoare cu orez.

  • Porții: 8
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: ciorbe

Ingrediente

Perişoare:

450 g carne tocată de porc 1 1/2 linguriţă sare 1/3 linguriţă piper, 1/3 linguriţă amestec de legume şi condimente

 

3,5 litri apă

6-8 cartofi, tăiaţi cubuleţe

200 g orez cu bobul lung

1 ceapă mare, tocată

2 morcovi, daţi prin răzătoare

3 linguri ulei

1 roşie

3 linguri ketchup

1 1/2 lingură smântână

2 linguriţe sare

2 linguriţe amestec de legume şi condimente

1/2 linguriţă piper

verdeaţă proaspătă

borş, după gust

Mod de preparare

Fierbi 3,5 litri de apă într-o oală, la foc mare. Tai cartofii cubuleţe, speli orezul în apă rece de mai multe ori.

image

Când apa a dat în clocot, adaugi cartofii şi orezul. Fierbi 15 minute la foc mare şi îndepărtezi spuma care se formează la suprafaţă.

image

Amesteci toate ingredientele pentru perişoare şi formezi mici chiftele, de mărimea unei mingi de golf. Le fierbi aproximativ 10-12 minute.

image

Cureţi roşia de coajă, apoi o mărunţeşti şi o laşi deoparte. Toci ceapa şi dai morcovii prin răzătoarea cea mare.

image

Sotezi într-o tigaie, cu 3 linguri de ulei, la foc mediu-mare, până se înmoaie (aproximativ 8 minute).

image

Adaugi roşia, ketchup-ul şi smântâna în tigaie, laşi să fiarbă totul la foc mediu încă un minut, apoi torni conţinutul în oala de ciorbă.

image

Adaugi restul de condimente, după gust. Toci verdeaţa ta preferată, proaspătă sau congelată. Fierbi ciorba de perişoare preţ de câteva minute, până când cartofii şi orezul s-au fiert complet. Dacă vrei, acreşti ciorba cu borş.

image