Încearcă un preparat tradiţional şi lasă-te cucerită de aromele perişoarelor, orezului, cartofilor, legumelor şi verdeţurilor. Ingredientele se completează perfect, iar tu vei primi laudele pentru această ciorbă de perişoare cu orez.


  • Pregătire:20 min
  • Porții:8
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:ciorbe
Ingrediente

Perişoare:

450 g carne tocată de porc
1 1/2 linguriţă sare
1/3 linguriţă piper,
1/3 linguriţă amestec de legume şi condimente

 

3,5 litri apă
6-8 cartofi, tăiaţi cubuleţe
200 g orez cu bobul lung
1 ceapă mare, tocată
2 morcovi, daţi prin răzătoare
3 linguri ulei
1 roşie
3 linguri ketchup
1 1/2 lingură smântână
2 linguriţe sare
2 linguriţe amestec de legume şi condimente
1/2 linguriţă piper
verdeaţă proaspătă
borş, după gust

 
Mod de preparare

Fierbi 3,5 litri de apă într-o oală, la foc mare. Tai cartofii cubuleţe, speli orezul în apă rece de mai multe ori.
Ciorba de perisoare cu orez pasul1
Când apa a dat în clocot, adaugi cartofii şi orezul. Fierbi 15 minute la foc mare şi îndepărtezi spuma care se formează la suprafaţă.
Ciorba de perisoare cu orez pasul2
Amesteci toate ingredientele pentru perişoare şi formezi mici chiftele, de mărimea unei mingi de golf. Le fierbi aproximativ 10-12 minute.
Ciorba de perisoare cu orez pasul3
Cureţi roşia de coajă, apoi o mărunţeşti şi o laşi deoparte. Toci ceapa şi dai morcovii prin răzătoarea cea mare.
Ciorba de perisoare cu orez pasul4
Sotezi într-o tigaie, cu 3 linguri de ulei, la foc mediu-mare, până se înmoaie (aproximativ 8 minute).
Ciorba de perisoare cu orez pasul5
Adaugi roşia, ketchup-ul şi smântâna în tigaie, laşi să fiarbă totul la foc mediu încă un minut, apoi torni conţinutul în oala de ciorbă.
Ciorba de perisoare cu orez pasul6
Adaugi restul de condimente, după gust. Toci verdeaţa ta preferată, proaspătă sau congelată. Fierbi ciorba de perişoare preţ de câteva minute, până când cartofii şi orezul s-au fiert complet. Dacă vrei, acreşti ciorba cu borş.
Ciorba de perisoare cu orez pasul7
Sursa: valentinascorner.com.

Loading...
Evaluează articolul