Reţeta originală de langoşi. Încearcă delicioasele gogoşi cu smântână şi usturoi

2 shutterstock 1543936226 jpg jpeg

Ai nevoie de:  250 g făină 150 ml apă ăalduţă 1/2  cub de drojdie proaspătă 1 praf sare 2 linguri zahăr 2 căni ulei pentru umplutură:  200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

Mod de preparare: 

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr.  Adaugă făina şi se frământă bine.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei,  acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat şi, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipeşte marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.