Păstrăv pe pat de legume

pastrav pat legume jpeg

Astăzi este dezlegare la peşte, aşa că vă invităm să preparaţi un peşte extrem de gustos şi uşor de gătit. Păstrăvul este un peşte care se potriveşte cu orice garnitură, aşa că pus pe un pat de legume va fi absolut delicios.;

  • Porții: 2
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 50 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

2 păstrăvi 4 roşii mari 1 dovlecel 1 morcov mare 2 lămâi câteva fire rozmarin 1 ceapă roşie 2 fire de sparanghel 100 ml vin alb 300 g cartofi noi sare piper 3 linguri ulei măsline

Mod de preparare

Cureţi păstrăvii, îi eviscerezi, îi sărezi atât pe interior, cât şi pe exterior şi-i ungi cu ulei de măsline. Aşezi în interiorul păstrăvilor câte două felii de lămâie, două roşii tăiate

cubuleţe şi rozmarin.

Într-un vas termorezistent aşezi un „pat“ de cartofi tăiaţi pe jumătate, roşii feliate, ceapa roşie tăiată julien, rondele de dovlecel şi morcov şi sparanghelul tăiat bucăţi.

Condimentezi legumele cu sare şi piper, după gust, şi aşezi păstrăvii. Stropeşti totul cu ulei de măsline şi pui vinul amestecat cu puţină apă.

Acoperi vasul cu folie de aluminiu, o înţepi în 3-4 locuri şi coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Scoţi folia şi introduci din nou tava la cuptor. Ungi din când în când peştele cu zeama din tavă. Când legumele şi peştele sunt pătrunse, le aşezi pe un platou şi le serveşti.

sursa foto: Shutterstock