Mămăligă cu ciuperci

mamaliga ciuperci jpeg

Cine ar bănui că o simplă mămăligă se poate transforma în ceva atât de delicios? Iată o reţetă destul de uşoară, care va fi cu siguranţă pe placul tuturor.;

  • Porții: 5
  • Gătire: 1h
  • Servire: 20 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

1 kg ciuperci 1 lingură boia dulce 3 cepe mari 100 ml vin 1 frunză dafin sare piper 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se prepară o mămăligă, care se întinde într-o tavă mai mică, unsă cu ulei. Se căleşte ceapa tăiată peştişori până se înmoaie, după care se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii. Se adaugă frunza de dafin, vinul şi se lasă să fiarbă până scade toată zeama.

Se adaugă boiaua dulce, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se mai lasă câteva minute şi se opreşte ­focul. Se toarnă peste mămăliga din tavă şi se lasă 15 minute. Se porţionează şi se servesc. Sunt ­bune şi reci.