Plăcintă aromată cu iaurt

1 17408275 1332236286903117 1698574889 o jpg jpeg

O plăcintă rapidă, cu puţine ingrediente, cu gust aromat de iaurt şi vanilie, numai bună de pregătit în weekend pentru întreaga familia. Unde mai pui că foile le poţi cumpăra din magazin, aşa că această reţetă este un deliciu cu foarte puţină bătaie de cap.;

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

8 ouă

900 g de iaurt cu 10% rasime

150 g de stafide

80 g de unt topit

200 g de zahăr

70 ml de ulei

30 g de griş

1 esenţă de vanilie

500 g de foi plăcinta

sare

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; line-height: 19.5px; font: 10.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}

Mod de preparare

Se pregăteşte crema de iaurt:

Se pune într-un bol mai mare ouăle, peste ele se adaugă zahărul, esenţa de vanilie si sarea. Se amestecă bine totul. Se adaugă iaurtul care trebuie să fie la temperature camerei, şi  grişul care va lega toată compoziţia pentru crema de iaurt. Se amestecă uşor, crema astfel fiind gata.

Într-un bol se pune uleiul şi untul topit pentru uns foile de plăcintă. Se amestecă bine până la omogenizare.

Se iau foile de plăcintă şi senumără câte foi sunt . Se împarte în 3 părţi egale.

Se unge tava cu amestecul de unt şi ulei.

Apoi se pune primul strat de foi. Se pune o foaie, se unge cu amestecul de unt + ulei, se pune a doua foaie, se unge, a treia foaie se unge şi se pune un strat de stafide şi jumătate din crema de iaurt.

Mai punem încă un strat de 3 foiţe şi iar stafide şi crema. Se procedează la fel până la ultimele straturi. Se păstrează puţin din crema peste ultimul strat de foi.  Crema se întinde foarte bine cu o pensulă.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade pestru aprox 40 de minute.

După ce se răceşte, se taie în pătrăţele şi se pudrează cu zahăr. 

Mulţumim cititoarei noastre Trifa Florica Daliana pentru reţetă!